Obavijesti

Upute o postupanje

Upute o postupanje

napisao/la Jelena Batić -
Broj odgovora: 0

UPUTE O POSTUPANJU

                                                                      

  1. Nastava na studijima Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu odvija se prema redovitom rasporedu. Zbog pogoršanja situacije vezane uz COVID – 19 odgađaju se sve aktivnosti (https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/).

 

II.

2.      Svi zaposlenici Veleučilišta koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Republike Hrvatske dužni su se javiti u Tajništvo putem e-maila tajnik@veleknin.hr i ostati u samoizolaciji ukupno 14 dana za koje vrijeme će raditi od kuće. U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

( https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa)

 

III.

3.      Svi studenti Veleučilišta koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Republike Hrvatske ili su bili u kontaktu s osobom koja je boravila izvan RH dužni su se javiti u studentsku službu putem e-maila referada@veleknin.hr i ostati u samoizolaciji ukupno 14 dana U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

( https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa)

 

IV.

4.      Do donošenja novih uputa o postupanju studenti koji ne žele nisu dužni redovito prisustvovati nastavi.

 

5.      Zaposlenicima i studentima koji boluju od kroničnih bolesti te trudnicama preporučuje se ostati, od dana izdavanja ovih preporuka, 14 dana kod kuće i raditi od kuće u dogovoru s dekanicom i tajništvom (dekan@veleknin.hr i tajnik@veleknin.hr), a studenti u dogovoru sa studentskom službom (referada@veleknin.hr).

 

6.      Veleučilište je spremno u najkraćem roku obustaviti izravnu kontaktnu nastavu te donijeti konkretne odluke u vezi s tim sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. U tom slučaju nastava na Veleučilištu organizirat će se putem  učenja na daljinu korištenjem sustava Moodle. Studentima koji nemaju mogućnost pristupanja učenja na daljinu od kuće, omogućit će se boravak i korištenje računala na Veleučilištu sukladno uputama i dostupnosti prostorija. Radi pravovremene pripreme na izvođenje nastave na daljinu mole se studenti da provjere aktivnost svojih AAi@EduHr računa. U slučaju nemogućnosti prijave studenti se za pomoć mogu obratiti studentskoj službi putem e-maila (referada@veleknin.hr). Mole se studenti da redovito prate obavijesti na sustavu Moodle i na e-mailu dodijeljenom od strane Veleučilišta. Za prijavu potrebno je koristiti AAI@EduHr podatke.

 

7.      U slučaju potrebe, rad administrativnih službi organizirat će se kao rad kod kuće o čemu će zaposlenici biti pravovremeno obaviješteni te dobiti konkretne upute o načinu rada te obvezama koje iz takvog rada proizlaze.

 

8.      Mole se zaposlenici u Uredu za studentski standard da povećaju mjere higijene na najvišu razinu i omoguće dostupnost dezinficijensa, a u zgradi Veleučilišta gdje se odvija nastava se također mora omogućiti dostupnost dezinficijensa i redovito dezinficirati i provjetravati prostorije.