Obavijesti

Poziv na sudjelovanje u istraživanju na temu društeno korisnog učenja

Poziv na sudjelovanje u istraživanju na temu društeno korisnog učenja

napisao/la Moodle Administrator -
Broj odgovora: 0

Dragi studenti i studentice,

 Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu osniva se Centar za razvoj karijera kojem je cilj, kroz razvoj generičkih te specifičnih znanja i vještina, dodatno osposobiti studente za potrebe tržišta rada. Jedan od kolegija koji će se nuditi u sklopu modula „Upravljanje društvenim promjenama“ je i kolegij „Društveno korisno učenje“.

Društveno korisno učenje (eng. Service learning) je nastavna metoda koja studentima različitih studija omogućuje da kroz timski rad u malim grupama - radeći na razvoju i provedbi projekta kojim se rješava konkretan društveni problem - primjenjuju i pospješuju znanja i vještine stečene kroz studij, dodatno usvajaju nova znanja i vještine potrebne za buduće tržište rada te ostvaruju iskustvo i kontakte važne za njihovu buduću karijeru.

Društveno korisno učenje razlikuje se od volontiranja - jer osigurava kritičko mišljenje i produbljuje akademsko znanje studenata, ali i od prakse - jer se, osim primjene stečenih znanja i vještina, usmjerava i na usvajanje novih znanja i vještina; a sve to na podjednaku korist studenata i društvene zajednice.

Budući da Centar za razvoj karijera na FFZG planira uspostaviti suradnju s drugim visokoškolskim institucijama u Republici Hrvatskoj, ovim putem pokušavamo utvrditi u kojoj je mjeri studentska populacija u RH zainteresirana za sudjelovanje u projektima društveno korisnog učenja te ispitati neke odrednice trenutne razine interesa za društveno korisno učenje.

Ukoliko ste trenutno student/ica na nekoj visokoškolskoj instituciji u RH, upravo Vaše mišljenje nam je izuzetno važno – i stoga Vas pozivamo da sudjelujete u istraživanju dostupnom na: http://limesurvey.srce.hr/86164/lang-hr

Dodatno, molimo Vas da ovaj mail proslijedite svojim kolegicama i kolegama – kako biste ih informirali o osnivanju Centra za razvoj karijera na FFZG i omogućili im da sudjelovanjem u ovom istraživanju doprinesu razvoju društveno korisnog učenja u RH.

Ukoliko ćete imati bilo kakvih pitanja vezanih uz temu istraživanja ili buduće aktivnosti Centra za razvoj karijera, javite se na mail: kmstanke@ffzg.hr