Obavijesti

Podsjetnik za STEM stipendiju

Podsjetnik za STEM stipendiju

napisao/la Josipa Mitrović-Matić -
Broj odgovora: 0

Poštovani studenti,

podsjećamo, u srijedu 6. studenog 2019. godine, objavljene su rang-liste za državne stipendije u STEM područjima znanosti. Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Kao STEM koordinatori imate mogućnost pregleda studenata koji su ostvarili pravo na prihvaćanje uvjeta stipendiranja na Vašem visokom učilištu kada navedenoj poveznici pristupite prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 13. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Molimo Vas da svojim informacijskim kanalima o tome dodatno obavijestite studente na Vašem visokom učilištu da bi na vrijeme prihvatili uvjete stipendiranja. 

Za sve ostale informacije Vi i studenti možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.