Cilj
predmeta je omogućiti studentima stjecanje kompetencija za uspješnu
organizaciju govedarske proizvodnje, uz razumijevanje temeljnih aspekata
uzgoja, selekcije, reprodukcije te proizvodnje mlijeka i mesa u suvremenim i
ekstenzivnim sustavima govedarstva.

- Teacher: Toni Tešija
Studenti
će stječi temeljna teorijska i stručna znanja o hrvatskim izvornim pasminama
domaćih životinja te njihovoj ulozi u očuvanju bioraznolikosti i ruralnom
razvoju. Kroz predmet će se upoznati sa specifičnostima sustava uzgoja,
selekcijskih programa te gospodarskom važnosti autohtonih proizvoda dobivenih
od izvornih pasmina. Poseban naglasak stavlja se na strategije očuvanja
animalnih genetskih resursa i mogućnosti zaštite i brendiranja tradicionalnih
proizvoda.

- Teacher: Toni Tešija
Cilj kolegija Kozarstvo je upoznati studente s osnovnim principima uzgoja, selekcije te različitim tehnologijama uzgoja koza, s naglaskom na proizvodnju mesa, mlijeka i dlake. Kolegij također ima za cilj osposobiti studente za samostalno planiranje, organiziranje i upravljanje kozarskom proizvodnjom, uz razumijevanje svih ključnih aspekata tog procesa.
Studenti će nakon završenog kolegija steći temeljna znanja i praktične vještine potrebne za uspješno organiziranje i upravljanje kozarskom proizvodnjom.

- Teacher: Iva Ljubičić
Cilj predmeta je upoznavanje studenata s osnovnim
znanjima iz poznavanja, prerade i uzgoja ljekovitog, aromatičnog i medonosnog
bilja.

Cilj
predmeta je da studenti steknu znanja o ulozi štetnika u poljoprivrednoj
proizvodnji, osnovnim čimbenicima koji utječu na njihov razvoj i razmnožavanje,
osnovnim metodama i načinima njihovog suzbijanja te o načelima integrirane
zaštite od štetnika.

- Teacher: Anita Pamuković
Osnovni
cilj kolegija je omogućiti studentima stjecanje kompetencija
potrebnih za uspješnu organizaciju ovčarske proizvodnje na suvremenoj farmi. Stjecanje
temeljnih saznanja iz područja uzgoja, selekcije, reprodukcije i hranidbe ovaca
te njihovih anatomsko fizioloških odlika, proizvodnje ovčjeg mesa, mlijeka i
vune, kao i spoznaje o najvažnijim pasminama ovaca uzgajanim u RH i u Europi,
osobito pasmina prilagođenih uzgoju u mediteranskom okružju. Navedeno je
preduvjet učinkovite i gospodarski opravdane ovčarske proizvodnje (mesa i/ili
mlijeka) u specifičnim agroekološkim i organizacijsko-tehničkim uvjetima krša.
Student stečena znanja i vještine može koristiti za organiziranje proizvodnje i
na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu u cilju proizvodnje mesa i/ili
mlijeka kao temeljna na način da mu je to temeljna ili dopunska djelatnost.

- Teacher: Marina Krvavica
Cilj predmeta je upoznavanje studenata s osnovnim
znanjima iz općeg sjemenarstva, dorade, tehnologije uzgoja oraničnih i povrtnih
kultura te rasadničarstvom u hortikulturi.

Osnovni cilj kolegija je upoznati studente s najvažnijim osobinama i pasminama svinja te tehnologijama njihova uzgoja i selekcije. Razumijevanje i usvajanje znanja i vještina iz navedenih područja ima za cilj osposobiti studente za uspješno obavljanje stručnih poslova i rukovođenje svinjogojskim farmama.

- Teacher: Marina Krvavica
Cilj
predmeta je upoznati studente sa
specifičnostima voćarstva kao grane poljoprivrede, s posebnim naglaskom na
proizvodnju u krškim agroekosustavima, kako bi bili sposobni sudjelovati u
planiranju i organiziranju suvremene
proizvodnje voća na kršu, te provođenju
optimalnih agro i pomotehničkih mjera tijekom uzgoja voćaka.
