Obavijesti

Sajam visokog obrazovanja i stipendija - 12. listopada 2022. godine

Sajam visokog obrazovanja i stipendija - 12. listopada 2022. godine

napisao/la Josipa Mitrović-Matić -
Broj odgovora: 0

Poštovane/i studentice i studenti,

Naime, IRO i ove godine organizira Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), najveći obrazovni sajam u Hrvatskoj i regiji čiji je cilj da informacije o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu budu dostupne svim učenicima, studentima, roditeljima i nastavnom osoblju. Posjetitelji mogu doznati više o studijskim programima, uvjetima za upis željenog studija, kao i  mogućnostima financijske potpore za studij

Ove jeseni SAS će se održati virtualno, i to u srijedu, 12. listopada, od 12 do 18 sati. Na Sajmu sudjeluje više od 20 obrazovnih ustanova i drugih organizacija. Uz državne institucije i jedinice regionalne i lokalne uprave, tu su sveučilišta, veleučilišta, fakulteti, visoke škole, strani kulturni centri i veleposlanstva. Posjetitelje Sajma tako očekuju zanimljive informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Malti, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. S predstavnicima izlagača posjetitelji mogu razgovarati između 16 i 18 sati.

Ovogodišnji SAS naglasak će staviti na područje STEM-a te struka u kojima je STEM skriven. Naime, znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika, tj. akademske discipline koje čine akronim STEM, iznimno su važne za mnoge poslove današnjice i budućnosti, pa čak i one koji se na prvu ne čine s njima povezani.  Stoga posjetitelje pozivamo da se uključe i u bogat popratni program, iz kojeg izdvajamo sljedeće panele i razgovore: „STEM studiji Sveučilišta u Zadru“, „Logopedija- zanimanje budućnosti“ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, „35 godina Erasmusa“ u suradnji s AMPEU, „Doznaj što ti treba za upis studija u inozemstvu!“ obrazovne savjetnice iz Instituta za razvoj obrazovanja te „Što studirati i kako to financirati?“ u suradnji s Ekonomskom klinikom.

I ove godine organizaciju Sajma podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe EU , Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Grad Zadar, Grad Zagreb i Grad Rijeka.

Svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati na sajmu uz prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/SAS2022.

 U privitku Vam šaljemo vizuale za promociju sajma koji možete iskoristiti na društvenim mrežama ili web-stranici škole.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije, slobodno kontaktirajte voditeljicu Sajma, dr.sc. Anu Skledar Matijević, askledar@iro.hr  ili na telefon (01) 4555 151.

 

S poštovanjem


Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education

Prilaz Gjure Deželića 30, HR - 10000 Zagreb, Croatia
t: +385 1 4555 151 / +385 1 4817 195
f: +385 1 4555 150
iro@iro.hr / www.iro.hr