Cilj
kolegija Sustavi upravljanja sigurnošću hrane jest pripremiti studente za rad na sustavima upravljanja sigurnošću
hrane (uvođenje, implementacija, održavanje).

- Teacher: Emilija Friganović
- Teacher: Ljiljana Nanjara
Osnovni
cilj kolegija Tehnologija brašna i proizvoda od brašna jest pripremiti studente za rad, vođenje i kontrolu procesa u
proizvodnji proizvoda na bazi žitarica.

- Teacher: Emilija Friganović
Osnovni
cilj kolegija Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda jest pripremiti studente za rad, vođenje i kontrolu procesa u
proizvodnji konditorskih i srodnih proizvoda.

- Teacher: Emilija Friganović
Osnovni cilj nastavnog predmeta je omogućiti
studentima stjecanje kompetencija potrebnih za uspješnu organizaciju
proizvodnje i suvremenu proizvodnju mesa i proizvoda od mesa. Poznavanje
najvažnijih čimbenika kvalitete mesa i proizvoda od mesa u lancu od „farme do
stola“ (tehnologija uzgoja životinja; način postupanja sa životinjama prije i
tijekom klanja, klaonička obrada, čuvanje mesa, tehnologija prerade itd.) od
ključne je važnosti za proizvodnju kvalitetnih i sigurnih proizvoda te će
stečene kompetencije omogućiti studentima uspješnu provedbu konkretnih zadaća u
proizvodnji, obradi, preradi i čuvanju mesa i proizvoda od mesa, te ih
osposobiti za samostalno organiziranje i upravljanje proizvodnjom u objektima
za proizvodnju i preradu mesa i proizvoda od mesa.

- Teacher: Marina Krvavica
Cilj predmeta je da studenti
steknu temeljna teorijska i stručna znanja o pojmovima vezanim za
fizikalno-kemijske i higijenske parametre kakvoće mlijeka. Nadalje, studenti
stječu temeljna znanja iz tehnoloških postupaka proizvodnje pojedinih mliječnih
proizvoda kao što su: fermentirana mlijeka, vrhnje, maslac, sirevi.
Studenti
će nakon završenog predmeta i izvršenih svih aktivnosti biti sposobni
primjenjivati znanja o osnovnim laboratorijskim analizama kontrole mlijeka i
preradbenim kapacitetima različitog nivoa (obiteljskim poljoprivrednim
gospodarstvima i industrijskim objektima).

- Teacher: Sandra Mandinić
Cilj
predmeta je stjecanje znanja o osnovnim značajkama povrća te tehnološkim
postupcima izrade prerađevina kao i mogućnostima iskorištenja korisnog
otpada. U okviru predmeta studenti će
dobiti saznanja o potrebnim analitičkim postupcima kroz koje se prati kvaliteta
sirovina i gotovih proizvoda.

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Anita Pamuković
Cilj predmeta je stjecanje znanja o osnovnim značajkama voća i maslina te tehnološkim postupcima izrade
prerađevina kao i mogućnostima iskorištenja korisnog otpada. U okviru predmeta studenti će dobiti saznanja
o potrebnim analitičkim postupcima kroz koje se prati kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda.
Očekuje se da će nakon izvršavanja svih programom predviđenih obveza student moći: objasniti osnovne pojmove vezane za proizvode od voća i maslina, obrazložiti tehnološke faze proizvodnog procesa, potrebnu opremu i uređaje te provesti osnovne analize sirovina i proizvoda. Student će moći primijeniti stečena znanja u obavljanju stručnih poslova u proizvodnji i kontroli proizvodnje
proizvoda od voća i maslina.

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Ljiljana Nanjara