Cilj kolegija Sustavi upravljanja sigurnošću hrane jest pripremiti studente za rad na sustavima upravljanja sigurnošću hrane (uvođenje, implementacija, održavanje).

Osnovni cilj kolegija Tehnologija brašna i proizvoda od brašna jest pripremiti studente za rad, vođenje i kontrolu procesa u proizvodnji proizvoda na bazi žitarica.

Osnovni cilj kolegija Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda jest pripremiti studente za rad, vođenje i kontrolu procesa u proizvodnji konditorskih i srodnih proizvoda.

Osnovni cilj nastavnog predmeta je omogućiti studentima stjecanje kompetencija potrebnih za uspješnu organizaciju proizvodnje i suvremenu proizvodnju mesa i proizvoda od mesa. Poznavanje najvažnijih čimbenika kvalitete mesa i proizvoda od mesa u lancu od „farme do stola“ (tehnologija uzgoja životinja; način postupanja sa životinjama prije i tijekom klanja, klaonička obrada, čuvanje mesa, tehnologija prerade itd.) od ključne je važnosti za proizvodnju kvalitetnih i sigurnih proizvoda te će stečene kompetencije omogućiti studentima uspješnu provedbu konkretnih zadaća u proizvodnji, obradi, preradi i čuvanju mesa i proizvoda od mesa, te ih osposobiti za samostalno organiziranje i upravljanje proizvodnjom u objektima za proizvodnju i preradu mesa i proizvoda od mesa.