Obavijesti

Mjesec eduroama - zajedničkom akcijom povećajmo dostupnost Interneta studentima, nastavnicima i istraživačima

Mjesec eduroama - zajedničkom akcijom povećajmo dostupnost Interneta studentima, nastavnicima i istraživačima

napisao/la Marko Pezer -
Broj odgovora: 0

Poštovani,

u vremenu od 03. do 28. travnja Sveučilišni računski centar (SRCE) organizira događanje pod nazivom Mjesec eduroama kojim žele što više približiti uslugu eduroama krajnjim korisnicima - studentima, nastavnicima i istraživačima.

U vrijeme trajanja događanja provodit će mjerenje broja novih korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za početnu konfiguraciju svog uređaja njihov sustav eduroam installer. Sustav eduroam installer dostupan je na adresi http://installer.eduroam.hr, a njegova prednost je u tome što omogućuje pouzdano, jednostavno i sigurno konfiguriranje korisničkih uređaja.

Osim toga tijekom Mjeseca eduroama SRCE će održati radionice o stanju usluge eduroam, namjenjene svim onima koji su zainteresirani, a mogu se prijaviti putem elektroničke pošte eduroam@srce.hr.  Na završnoj eduroam radionici, koja će se održati 10. svibnja 2017. u Srcu, dijelit će se plakete ustanovama koje će prema rezultatima mjerenja imati najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika u AAI@EduHr imeniku ustanove.

Više informacija o usluzi eduroama  i Mjesecu eduroama 2017. dostupno je na web adresi www.eduroam.hr

 

Diana Ramljak, struč.spec.oec.

administrativna tajnica

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu

Tel: 022/664 450

Fax: 022/ 661 374