Cilj kolegija Osiguranje kvalitete hrane jest pripremiti studente za rad na kontroli i osiguranju kakvoće sirovina i proizvoda, na sustavima upravljanja kvalitetom, sustavima upravljanja sigurnošću hrane te primjeni dobre laboratorijske prakse u analitičkim laboratorijima.


Cilj kolegija Poznavanje hrane jest pripremiti studente za rad na poslovima vezanim za: procjenu/ocjenu složenosti hrane, probavu hrane i apsorpciju hranjivih sastojaka te hranjivu vrijednost hrane, nutritivnu procjenu, izradu smjernica prehrane na osnovi principa pravilne prehrane, kontrolu kakvoće i zdravstvene ispravnosti hrane te za označavanje hrane.

Osnovni cilj nastavnog predmeta je upoznavanje studenata s najvažnijim karakteristikama sirovina i proizvoda animalnog podrijetla, te suvremenim metodama njihove proizvodnje, obrade, čuvanja, prerade i distribucije s naglaskom na sigurnost procesa i osiguranje zdravstvene ispravnosti i kvalitete hrane. Stečene kompetencije omogućit će studentima planiranje i primjenu osnovnih principa sigurnosti hrane u proizvodnji i preradi hrane animalnog podrijetla.

Cilj predmeta je upoznati studente s karakteristikama vode u prirodi, vode za piće i zahtjevima kakvoće vode za potrebe industrije te postupcima i tehnologijom obrade vode.