Cilj kolegija Osiguranje kvalitete hrane jest pripremiti studente za rad na kontroli i osiguranju kakvoće sirovina i proizvoda, na sustavima upravljanja kvalitetom, sustavima upravljanja sigurnošću hrane te primjeni dobre laboratorijske prakse u analitičkim laboratorijima.

- Teacher: Emilija Friganović
Cilj kolegija Poznavanje hrane jest pripremiti studente za rad na poslovima vezanim
za: procjenu/ocjenu složenosti hrane, probavu hrane i apsorpciju hranjivih
sastojaka te hranjivu vrijednost hrane, nutritivnu procjenu, izradu smjernica
prehrane na osnovi principa pravilne prehrane, kontrolu kakvoće i zdravstvene
ispravnosti hrane te za označavanje hrane.

- Teacher: Emilija Friganović
Osnovni cilj nastavnog
predmeta je upoznavanje studenata s najvažnijim karakteristikama sirovina i
proizvoda animalnog podrijetla, te suvremenim metodama njihove proizvodnje,
obrade, čuvanja, prerade i distribucije s naglaskom na sigurnost procesa i
osiguranje zdravstvene ispravnosti i kvalitete hrane. Stečene kompetencije
omogućit će studentima planiranje i primjenu osnovnih principa sigurnosti hrane
u proizvodnji i preradi hrane animalnog podrijetla.

- Teacher: Marina Krvavica
Temeljni cilj je upoznavanje studenata o najvažnijim procesima u prehrambeno-procesnom inženjerstvu. Nadalje,
razumijevanje procesa koji se odvijaju u hrani tijekom prerade i skladištenja te stjecanje znanja o fizičkim i termo fizičkim svojstvima namirnica; značajke i posebnosti pojedinih operacija kroz procesne parametre,
znanja o kvarenju namirnica te principi i metode konzerviranja.
Studenti će nakon položenog ispita znati definirati i objasniti osnovne pojmove vezane za procese prerade i
skladištenja hrane. Znati će objasniti i razumjeti tehnološke faze procesa, opremu i uređaje.

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Ljiljana Nanjara
Cilj je upoznavanje studenata s osnovnim sirovinama biljnog podrijetla u prehrambenoj industriji, njihovim obilježjima, kemijskim sastavom, te sastojcima koji igraju važnu ulogu kao izvor hrane. Razumijevanje biokemijskih procesa tijekom rasta, sazrijevanja, skladištenja i prerade pojedinih biljnih vrsti. Studenti stječu znanja o botaničkoj i tehnološkoj klasifikaciji, najvažnijim vrstama i sortama, uvjetima branja i skladištenja, te daljnjoj uporabi biljnih sirovina.
Studenti će nakon položenog ispita znati definirati i objasniti tehnološku kakvoću pojedinih sirovina biljnog porijekla i njihovu prehrambenu vrijednost. Znati će odabrati najoptimalnije postupke daljnje prerade u procesima prehrambene industrije, te uvjete skladištenja.

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Ljiljana Nanjara
Cilj predmeta je upoznati studente s karakteristikama vode u prirodi, vode za piće i zahtjevima kakvoće vode za potrebe industrije te postupcima i tehnologijom obrade vode.

- Teacher: Žana Delić