Cilj kolegija Osiguranje kvalitete hrane jest pripremiti studente za rad na kontroli i osiguranju kakvoće sirovina i proizvoda, na sustavima upravljanja kvalitetom, sustavima upravljanja sigurnošću hrane te primjeni dobre laboratorijske prakse u analitičkim laboratorijima.

- Teacher: Emilija Friganović
Cilj kolegija Poznavanje hrane jest pripremiti studente za rad na poslovima vezanim
za: procjenu/ocjenu složenosti hrane, probavu hrane i apsorpciju hranjivih
sastojaka te hranjivu vrijednost hrane, nutritivnu procjenu, izradu smjernica
prehrane na osnovi principa pravilne prehrane, kontrolu kakvoće i zdravstvene
ispravnosti hrane te za označavanje hrane.

- Teacher: Emilija Friganović
Osnovni cilj nastavnog
predmeta je upoznavanje studenata s najvažnijim karakteristikama sirovina i
proizvoda animalnog podrijetla, te suvremenim metodama njihove proizvodnje,
obrade, čuvanja, prerade i distribucije s naglaskom na sigurnost procesa i
osiguranje zdravstvene ispravnosti i kvalitete hrane. Stečene kompetencije
omogućit će studentima planiranje i primjenu osnovnih principa sigurnosti hrane
u proizvodnji i preradi hrane animalnog podrijetla.

- Teacher: Marina Krvavica

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Ljiljana Nanjara

- Teacher: Sandra Mandinić
- Teacher: Ljiljana Nanjara
Cilj predmeta je upoznati studente s karakteristikama vode u prirodi, vode za piće i zahtjevima kakvoće vode za potrebe industrije te postupcima i tehnologijom obrade vode.

- Teacher: Žana Delić